Caya har fått valper!

7 valper (4 tisper og 3 hanner) etter N VCH Tobrinos Caya og N SE UCH N SE VCH Örnbergets Zantiago ble født på Kennel Skogsletta 29. januar 2011.

Caya og valpene

 

5. februar 2011:

I dag er valpene en uke gammel, og de har vokst og lagt på seg den første uka. Alle er friske og fine, og det er veldig stillle og rolig i valpekassen. Det er det beste tegnet på at alle har det bra, og at alle får nok mat. Vi følger selvfølgelig med på at alle suger godt, og at ingen blir dyttet unna av de andre. Det er en av tispene som henger litt igjen på vekt (den mørkeste), men hun er flink til å åle seg fram for å finne en pupp, og hun lar seg slettes ikke herse med av de andre. Det er utrolig moro å følge med på utviklingen til valpene, vi kan sitte lenge inne på valperommet og bare se på dem.Vi synes selv at vi har fått 7 veldig pene valper, og det er artig at de er såpass forskjellige i fargen. Den ene tispa er veldig mørk, og den ene hannen har en ganske lys brunfarge. Dette vil nok forandres mye etter hvert som de vokser til, men siden dette er vårt første kull med langhåret dachs, er det veldig interessant å følge med på utviklingen. Om en ukes tid åpner de øynene, og da blir de enda penere :-) Det gleder vi oss til!

På søndag ble vi ganske bekymret, for vi merket utover dagen at Caya ble i dårlig form. Hun spiste veldig lite, og det ble også lite melk i juret. Det var en lite trivelig situasjon, og vi skjønte at vi måtte kontakte veterinær neste dag. Torgrim ringte veterinær Snefugl på Heimdal mandag morgen, og vi fikk beskjed om å komme selv om det var veldig fullt. Torgrim tok med seg både Caya og valpene til Heimdal Dyreklinikk, og her ble de veldig godt mottatt. Veterinæren undersøkte Caya grundig, og fant ut at hun hadde fått en infeksjon i livmoren. Hun hadde også litt feber, og det fører til at hundene mister matlysten. Infeksjonen var nok forårsaket av at rester av etterbyrden ikke hadde kommet ut, og Caya fikk en sprøyte med atibiotika hos veterinæren og tabletter som hun skulle få i 10 dager fremover.

Caya kom seg utrolig raskt etter at hun hadde blitt behandlet hos veterinæren, straks feberen gikk ned kom både matlysten og melkeproduksjonen tilbake. Caya ble i fin form utover mandagen, og det var en utrolig lettelse å se henne hoppe og sprette rundt på gulvet da jeg kom hjem fra jobb på mandag. Formen til Caya har bare blitt bedre og bedre utover uka, og både hun og valpene har det veldig bra.

 

tispe1

Tispe 1 - 420 g

 

Tispe2

Tispe 2 - 350 g

 

tispe3

Tispe 3 - 315 g

 

tispe4

Tispe 4 - 420 g

 

 hannhund1

Hannhund 1 - 365 g

 

hannhund2

Hannhund 2 - 405 g

 

 hannhund3

Hannhund 3 - 370 g

 

Og her er de stolte foreldrene:
cayazantiago