N SE UCH N VCH SKOGSLETTA'S Z C LEO     NO35825/11

Leo ble født i vår kennel 29. januar 2011, og er etter Örnbergets Zantiago og vår tispe Tobrinos Caya. Dette var vårt første kull med langhåret dachs, og vi var veldig spente på hvordan kombinasjonen mellom Caya og Zantiago ville bli. Den første overraskelsen kom noen dager etter fødselen, da vi oppdaget at 2 av valpene ikke var røde,men derimot black and tan. I følge eierne av Zantiago må vi helt tilbake til sjuende ledd før vi finner hunder som er black/tan på valpenes stamtavle. Da eierne av Zantiago har en noe bedre oversikt over slektskap og stamtavler når det gjelder langhår stemmer nok dette godt.

Leo har blitt vår store stolthet i utstillingsringen. Han oppnådde i august 2014 tittelen Internasjonal Utstillingschampion på sin aller første utstilling i utlandet. Han ble også svensk utstillingschampion under samme utstilling, som var i Jönköping.

Leo ble høsten 2014 ryggrøntget med resultat k1 og øyelyst uten anmerkninger.

 

 

 

 

Stor hannhund

 

Det var vel ikke helt bestemt at vi skulle holde igjen en valp da dette kullet ble født heller, og en hannvalp var nok ikke i tankene våre de aller første ukene. I kullet var det 4 tispevalper og 3 hannvalper, og spesielt hannvalpene var ganske forskjellige å se til. En var lys rød, en var mørk rød og en var black and tan. Etter hvert fikk vi et spesielt godt øye til den som var mørk rød, og etter en stund var heller ikke far i huset helt fremmed for tanken på en valp i huset igjen, med alt som det fører med seg. Matmor var allerede lite lysten på å sende fra seg den lille sjarmøren, 2 langhår må man vel ha når det fra før er 2 strihår i familien. Leo går veldig godt sammen med de andre hundene våre, og han er en utrolig rolig og tillitsfull hannhund. Snillere hund enn Leo tror jeg man må lete lenge etter. Han steller aldri istand bråk eller uro, og han føyer seg med en gang hvis damene i hundefamilien blir litt sure av og til.                              

 

 

 

          Leo 4 mnd       Leo 7 mnd

                                                                                              4 mnd.                                                                                7 mnd.            

 

 

LEO-for-web-xlarge[1]

Leo 13 mnd.