Kennel Skogsletta

Vi som er innehavere av Kennel Skogsletta heter Helga og Torgrim Furuhaug, og vi driver gård med melkeproduksjon i Rindal. Vi har begge en stor interesse for dyr, og nå har vi dyr som både jobb og hobby. Vår første strihåret dachs kom i hus i 1991, og fra da av var det ingen tvil om hvilken hunderase som passer oss best.

011

 

Torgrim har en glødende interesse for dachs som drevhund, og i 1996 ble han autorisert drevdommer. I 2007 ble han autorisert dommer i blodspor og ferskspor. Siden vi startet opp med dachs har vi deltatt med 4 hunder i eget eie i NM drev.NM-tittelen har vi tatt hjem to ganger, først i 1999 med Nord J(d)CH Prestbråtan's Lita. I 2002 ble Nord J(d)CH Prestbråtan's Kaki NM-vinner. Kaki hadde vi i sameie med Marianne og Rolf Erik Nilsen. 

Høsten 2011 mistet vi stammor til kennelen vår, Prestbråtan's ZS Dina. Hun oppnådde titlene Nord J(d)CH og N UCH, og vi har gjennom henne avlet fram meget sterke drevlinjer. Alle hennes avkom har vært tidlige jagere, og 9 av dem har blitt jaktchampioner. 6 av disse er nordiske jaktchampioner. Vi har en tispe etter Dina i eget eie, Skogsletta's ZD Milla. Hun oppnådde tittelen Nordisk jaktchampion før hun fylte 3 år. Milla har vært kvalifisert til NM drev både i 2011 og 2012, men stilte ikke i 2011 pga løpetid. Under den ordinære drevprøven i Nærøy i november 2012 gikk Mila til 58 EP, et resultat som viser hva hun er god for på en optimal dag.

Etter at Helga i en tid hadde hatt lyst til å anskaffe seg langhårsvarianten, kom Tobrinos Caya til oss i 2007. Hun har oppnådd sterke resultater på utstilling, selv om hun ennå ikke har oppnådd tittelen N UCH. Hun har kun deltatt på 16 utstillinger i sin karriere, og har på disse oppnådd 7 ck, 4 cert, 2 BIR, 1 CACIB og 1 BIS. I januar 2011 hadde Caya sitt første kull, og vi har Skogsletta's ZC Leo i eget eie fra dette kullet. Han har på sine 10 utstillinger oppnådd 6 ck, 4 cert (av disse et stor-cert) og 2 BIR. Han har gått til 3 strake 1.premier på blodspor. Alle disse resultatene oppnådde han før han fylte 20 mnd.

I 2010 ble hundefamilien utvidet med en papillon etter ønske fra datteren i huset. I slutten av juli 2012 kom det en liten frøken fra Finland til oss. Hun heter Nordanbergets Mia, og kommer som navnet sier fra kennel Nordanberget på Åland. Innehaverne av denne kennelen er Birgitta og Stig-Göran Nordberg. Mia har vist seg å være en drivende god jakthund, og aldri før har vi hatt en hund som er så lydig.

I 2013 mistet vi vår Milla, og det var et hardt slag. Hun var en fremragende jakthund som vi hadde håpet på mange avkom etter, men det ble dessverre ingen. Hun var også et uerstattelig familiemedlem, hun var spesiell på så mange måter. Da Arne Roger og Marte Aursøy fikk et kull på Milla sin kullsøster, Lita, var vi så heldige å få kjøpe en tispevalp der. Vi hentet hjem Skogsøya's BL Saga i mai 2014, og da følte vi at vi fikk litt av Milla tilbake. Vi har blitt veldig glade i Saga, hun er utrolig snill og rolig, samtidig som hun har vist meget lovende takter i skogen.

I april 2014 fikk Caya sitt siste kull, to hanner og ei tispe. Tispa, som vi har kalt Luna, ble boende hjemme hos oss. Siden dette var Caya sitt siste kull var det siste sjanse til å holde igjen en tispe etter henne. Luna og Saga , som er født med bare 3 ukers mellomrom, har vokst opp sammen og er som Knoll og Tott. De har alltid noen å leke med og alltid noen å krangle med. Verdens beste venner er de i alle fall. 

Kennelen består i dag av 4 dachser, våre to strihårstisper Skogsøya's BL Saga og Nordanbergets Mia, og våre to langshårsdachser Tobrinos Caya og Skogsletta's CC Luna. Vi må også nevne vår papillon Athabasca, som vi kaller Alice til daglig. Hun mener nok at hun er en god del hakk lenger opp på rangstigen enn alle disse dachsene, og bryr seg ellers ikke så mye om hva de driver med.

jakt         Milla             Hedda