N UCH N VCH Tobrinos Caya

Tobrinos Caya er en langhåret dachs som ble født 7. august 2007 hos Britt og Tor Stendal, som er innehavere av kennel Tobrino. Det var nok mor i huset som hadde mest lyst til å anskaffe seg en langhåret dachs, da far har forkjærlighet for strihårsvarianten. Caya kom til oss en oktoberdag i 2007, og hun var en riktig hjerteknuser. Hun var litt forsiktig og skeptisk i starten, men det er jo ikke så uvanlig når man kommer til ett nytt hjem. Her var det liv og røre fra morgen til kveld, vi hadde to dachser fra før i huset som var 10 og 5 år da, og i tillegg har vi 3 aktive barn som var i alderen 4 til 12 år den gangen. Det sier seg selv at det var en del nye lyder og mye folk å venne seg til i starten, men det gikk ikke lang tid før Caya var fortrolig med det meste.

caya1

Siden våre strihårete dachser jakter som løshunder, vil vi ikke bruke dem til elgjakt da elgen ikke er til å spøke med for små dachser. Vi har derfor benyttet Caya til elgjakt de 2 siste høstene, og hun har vist seg å være en veldig god sporhund. Vi bruker henne som båndhund på jakt, og hun fungerer veldig godt både på elg, hjort og rådyr. Sist høst var det mor i huset som gikk med Caya på elgjakt, mens far og begge sønnene var med i skogen og posterte. Vi gikk på de samme sporene i 3 timer, men til slutt klarte elgene å lure både jegere og hund. Vi fikk også i oppdrag å spore opp en elgkalv som var skutt litt ovenfor jaget, og den oppgaven klarte Caya med glans. Det var en veldig ivrig hund som sporet opp viltet, og det ble en veldig spennende dag i skogen for hele familien.

                                                                 

       caya2                  caya3     

 

11. august 2018 ble en merkedag for oss og Caya, da hun ble utstillingschampion under de nordiske jakt- og fiskedagene på Elverum. Da var Caya 11 år og 4 dager gammel, og stilte i veteranklasse. Hun ble beste tispe foran betydelig yngre tisper. Dommeren fremhevet spesielt at hun var i meget god kondisjon for alderen. Hun ble til slutt BIM, og best i rasen denne dagen ble Örnbergets Zantiago, 10 år gammel. Han er far til Caya sitt første kull, født i januar 2011. Dette er begge veteraner som holder seg veldig godt.

Caya utstillingschampion